Teater för alla!

Alla för teater!

Molière i Kvadrat

 

Detta var ett kombinerat uppspel av två komedier skrivna av den franske dramatikern Molière. Pjäserna var Hustruskolan och Den Girige och sattes upp under ledning av Fia Holmqvist och Christoffer Sederström.

 

Hustruskolan

Den handlar om Arnolphe som är i giftastagen, men vars största skräck är att hans fru ska bedra honom. Därför har han i hemlighet uppfostrat Agnès i ett kloster till att lyda hans minsta vink. Dock är han inte ensam att känna tycke för henne. Det finns en Horace med i bilden. Till historien hör också Arnolphes två något fumliga betjänter Alain och Georgette.

 

Medveraknde: Anna Landin, Emil Pettersson, Linnea Persson, Frida Johansson, Gustav Gälsing, Yasmina Malmsten, Leo Vincentsson

 

Den Girige

Den handlar om Harpagon som är en mycket, mycket, mycket gitig person. Han har beslutat sig för att gifta bort sina barn så att det ekonomiskt gagnar honon så mycket som möjligt. Dock har hans barn helt andra giftemålsplaner. Spänningen i pjäsen höjs även när Harpagons älskade kassakista försvinner och 100 000 kr är på vift. Vem kan tjuven vara?

Medverkande: Gustav Asplund, Ida Asplund Samuelsson, Olivia Brink, Siri Fjellman, Filip Högbom, Sandra Karlung, Mika Lindblad, Karro Mäcs, Ida Paulsson, Lisa Svärd